Husläkaren Lugn&Ro först ut i Norrtälje med sjukintyg på nätet.

Husläkaren Lugn&Ro blir först ut i primärvården i Norrtälje och bland de första i hela vårt landsting med sjukintyg över nätet via journalsystemet TakeCare. Den som är i behov av sjukintyg kan först granska och godkänna intyget innan det går iväg till Försäkringskassan.

Bastjänsten Mina intyg är en samling av e-hälsotjänster på Vårdguidens 1177 som nu rullas ut i Stockholms Läns Landsting. Husläkaren Lugn&Ro som sedan 2014 använder journalssystemet TakeCare Stockholm är därför väl föreberedda för dessa tjänster som nu integreras med 1177.

– Tjänsten är kostnadsfri och patientsäker där du som patient hos oss snabbt och enkelt hanterar dina läkarintyg när som helst på dygnet. Du kan läsa, skriva ut och spara intygen i din dator och dessutom skicka dem till Försäkringskassan eller din arbetsgivare. Om du är sjuk i mer än 14 dagar, eller om du är arbetslös, studerande, föräldraledig eller egen företagare kan du skicka läkarintyget elektroniskt direkt till Försäkringskassan m.m, säger Isabella Svensson, Programchef för Husläkaren Lugn&Ro och som tillsammans med TakeCare stått för införandet hos Lugn&Ro

Lugn&Ro kommer under våren att rulla ut fler digitala tjänster via landtingens plattform Vårdguiden 1177 och även egna nischade digitala tjänster. En del av dessa kommer att presenteras under kommande Expo i Norrtälje.

 

Lugn&Ro Sverige AB
Lugn&Ro Sverige AB bedriver primärvård och äldreomsorg sedan 2012.
Lugn&Ro är grundat i Norrtälje av familjen Svensson-Rissanen och drivs tillsammans med delägaren och läkaren Alf Holmgren.
Företaget har ca 70 medarbetare och är verksamma i Stockholm Norrort och Norrtälje.

Lugn&Ro Sverige AB har nyligen startat akademien Lugn&Ro Akademin, belägen på Campus Roslagen, med syfte att utveckla tjänster inom vård och omsorg.

www.lugn-och-ro.se

www.lugn-och-ro-akademin.se