Restylane®

Citikliniken Academy

*Restylane är ett varumärke för en rad injicerbara fyllmedel med specifik formula av hyaluronsyra (HA).

I USA var Restylane det första hyaluronsyrafyllmedlet som godkändes av U.S. Food and Drug Administration (FDA) för kosmetisk injektion i subdermala ansiktsvävnader.

Restylane säljs över hela världen och är en av de bästa som finns till våra kunder i kombination av säkerhet och hållbart resultat. Restylane är en familj av olika varumärken för olika effekter och en av de största på marknaden för filler behandling.

*Citikliniken är inte bunden eller ekonomiskt lierat med något varumärke inom estetisk medicin. Däremot är vi noga med att välja produkter på marknaden med hög kvalitet och som också efterfrågas av våra kunder. Det ingår att informera kunden om vilka ämnen vi använder och dess effekter enligt vår erfarenhet, kunskaper och från tillverkaren och därför presenteras ett urval av dessa här. Observera att förväntad resultat inte alltid kan uppnås varom din läkare informerar dig.

Boka tid och PriserCitikliniken Estetisk Medicin

Hos Citikliniken arbetar endast legitimerad och erfaren personal med estetisk medicin.

Faktaruta - Fillers

Citikliniken Academy

Fillers (Hyaluronsyrafiller) används för att fylla ut, återfukta och öka volymen i olika områden av ansiktet.

(Informationstexten nedan är hämtad från Medibas)

Hyaluronsyra är en utfyllande gel som sprutas in i huden för att behandla rynkor ge fylligare läppar och forma kindben och haka.

Ämnet är ett sockerkomplex som bland annat produceras i hud och brosk hos djur och människor. I huden fyller det tomrummet mellan ett nätverk av små kollagen- och elastintrådar. Allt detta räknas som bindvävnad. Hyaluronsyra spelar en viktig roll för hudens vattenbindande förmåga och gör huden stramare och fastare. Hyaluronsyra framställs av tuppkammar, växter och bakterier. Eftersom hyaluronsyra har samma form i alla djur är allergiska reaktioner mycket sällsynta. Därför kräver den (icke-animaliska) hyaluronsyra som används i fillers inget förhandstest. Ämnet har också använts för att ”smörja” lederna hos patienter med ledinflammation (artrit).

Vissa hudfyllnadsämnen har permanent effekt, medan andra har en övergående effekt. Vävnadsfillers sprutas in i huden för att jämna ut linjer i ansiktet, markera mungiporna och fylla ut hålrum i kind och haka.