Juvéderm®

Citikliniken Academy

*Juvéderm säljs över hela världen och används i ett 50 tal länder sedan år 2000 och är en av de bästa som finns till våra kunder i kombination av säkerhet och hållbart resultat. Det finns inte rapporterade några bestående biverkningar. Juvéderm är en familj av olika varumärken för olika effekter och en av de största på marknaden för filler behandling.

Juvéderm injiceras under huden för att ”lyfta” upp vecket eller rynkan. Effekten är omedelbar. Juvéderm injiceras under ärret, vecket eller rynkan, tillför volym och lyfter upp dessa eller skulpterar ansikte. De korrigerade områdena får omedelbart ett synbart resultat. Behandlingen tar cirka 15 minuter, beroende på vad som ska behandlas. Total behandlingstid med konsultation och information om Juvéderm beräknas till ca 30-45 min.

*Citikliniken är inte bunden eller ekonomiskt lierat med något varumärke inom estetisk medicin. Däremot är vi noga med att välja produkter på marknaden med hög kvalitet och som också efterfrågas av våra kunder. Det ingår att informera kunden om vilka ämnen vi använder och dess effekter enligt vår erfarenhet, kunskaper och från tillverkaren och därför presenteras ett urval av dessa här. Observera att förväntad resultat inte alltid kan uppnås varom din läkare informerar dig.

Användningsområden

Citikliniken Academy

Juvéderm används för att behandla trött, torr, grå hy och linjeringar och förbättra hudens fuktighet, elasticitet, färg och linjeringar. Torr grå hy vid överexponering av sol, rökning och efter barnafödande får omedelbar ny fuktighet och lyster. Effekten är föryngring med ett mjukt och naturligt resultat. Du ser resultatet i spegeln på en gång med en effekt som varar 12-15 månader.

Juviderm har ett brett användningsområde där ansikte, hals, dekolletage och handryggar kan behandlas.

-Formning och konturering eller skulptering av ansiktet

-Utfyllnad och utslätning av rynkor från näsroten ner till mungipan, bekymmersveck mellan ögonbryn, rynkor runt munnen, "kråksparkar" vid ögonen, kindrynkor och konturveck mm.

-Olika typer av ärr, andra håligheter och hud defekter kan också behandlas.

-Formning av haka, kinder och läppar med långvarig och naturlig effekt.

Innehåll och Säkerhet

Citikliniken Academy

Juvéderm är en bioteknologisk produkt som består av det naturliga ämnet hyaluronsyra som är en naturlig komponent i huden. Se mer under nedan faktaruta.

Inga bestående biverkningar har rapporterats. Sekundära effekter av injektionen rodnad, svullnad och blånad, frekvens lägre 1 fall på 10 000. De sekundära effekterna uppkom inom ett par dagar efter injektionen och försvann i 80% av fallen på några dagar och 100% av fallen på ett par veckor. Inga andra sidoeffekter är rapporterade.

Boka tid och PriserCitikliniken Estetisk Medicin

Hos Citikliniken arbetar endast legitimerad och erfaren personal med estetisk medicin.

Faktaruta - Fillers

Citikliniken Academy

Fillers (Hyaluronsyrafiller) används för att fylla ut, återfukta och öka volymen i olika områden av ansiktet.

(Informationstexten nedan är hämtad från Medibas)

Hyaluronsyra är en utfyllande gel som sprutas in i huden för att behandla rynkor ge fylligare läppar och forma kindben och haka.

Ämnet är ett sockerkomplex som bland annat produceras i hud och brosk hos djur och människor. I huden fyller det tomrummet mellan ett nätverk av små kollagen- och elastintrådar. Allt detta räknas som bindvävnad. Hyaluronsyra spelar en viktig roll för hudens vattenbindande förmåga och gör huden stramare och fastare. Hyaluronsyra framställs av tuppkammar, växter och bakterier. Eftersom hyaluronsyra har samma form i alla djur är allergiska reaktioner mycket sällsynta. Därför kräver den (icke-animaliska) hyaluronsyra som används i fillers inget förhandstest. Ämnet har också använts för att ”smörja” lederna hos patienter med ledinflammation (artrit).

Vissa hudfyllnadsämnen har permanent effekt, medan andra har en övergående effekt. Vävnadsfillers sprutas in i huden för att jämna ut linjer i ansiktet, markera mungiporna och fylla ut hålrum i kind och haka.