Filler Behandling

Citikliniken Estetisk Medicin

Fillers (Hyaluronsyrefiller) används för att
- fylla ut, 
- återfukta, 
- samt öka volymen i olika områden av ansiktet.

Effekt är
- reduktion eller ta bort rynkor och fina linjer
- öka läppvolymen
- förstärka konturer
- föryngra ansiktsformen

Vi erbjuder en mängd av olika fillerbehandlingar och du kan enkelt boka här eller se våra priser genom att klicka nedan knapp.

Boka tid och PriserCitikliniken Estetisk Medicin

Hos Citikliniken arbetar endast legitimerad och erfaren personal med estetisk medicin.

Faktaruta - Fillers

Citikliniken Academy

Fillers (Hyaluronsyrafiller) används för att fylla ut, återfukta och öka volymen i olika områden av ansiktet.

(Informationstexten nedan är hämtad från Medibas)

Hyaluronsyra är en utfyllande gel som sprutas in i huden för att behandla rynkor ge fylligare läppar och forma kindben och haka.

Ämnet är ett sockerkomplex som bland annat produceras i hud och brosk hos djur och människor. I huden fyller det tomrummet mellan ett nätverk av små kollagen- och elastintrådar. Allt detta räknas som bindvävnad. Hyaluronsyra spelar en viktig roll för hudens vattenbindande förmåga och gör huden stramare och fastare. Hyaluronsyra framställs av tuppkammar, växter och bakterier. Eftersom hyaluronsyra har samma form i alla djur är allergiska reaktioner mycket sällsynta. Därför kräver den (icke-animaliska) hyaluronsyra som används i fillers inget förhandstest. Ämnet har också använts för att ”smörja” lederna hos patienter med ledinflammation (artrit).

Vissa hudfyllnadsämnen har permanent effekt, medan andra har en övergående effekt. Vävnadsfillers sprutas in i huden för att jämna ut linjer i ansiktet, markera mungiporna och fylla ut hålrum i kind och haka.