Boka tid och se dina recept på nätet

Tillgänglighet till e-tjänster ökar i popularitet.

Sedan en termin tillbaka kan du som listad patient på Lugn&Ro boka tid till läkare, sjuksköterska och psykolog via 1177. På 1177 kan man som patient också förnya recept och hjälpmedel, hämta ut journaler och ställa frågor.

Tjänsten är under ständig utveckling och i startgroparna ligger även en lansering av webbtidboken där man som patient själv kan boka tid direkt via 1177. Under året kommer man som patient att kunna ta del av stora delar av sin journal direkt via samma tjänst.

– Vi har sedan start haft delar av dessa online-tjänster via ett eget system men nu har landstinget kommit ifatt och landstingens online-tjänster börjar nu ta fart ordentligt, säger Isabella Svensson programansvarig för Husläkaren Lugn&Ro

Som olistad patient är det enkelt att lista sig via 1177 för att ta del av dessa e-tjänster. Tjänsterna är säkra ur patientsekretessynpunkt genom att använda sig av sitt BankID som nu fler än 6-miljoner svenskar har hunnit skaffa sig.

– Självklart går det fortfarande bra att lista sig och boka tider på det traditionella sättet men vi märker en stadig ökning av bokningar via nätet, fortsätter Isabella Svensson.

Självbehandling och vård via nätet

På Lugn&Ro finns det också möjlighet att gå i KBT-behandling online. Här träffar man en av våra psykologer för ett första bedömningsbesök och därefter finns möjlighet att fullfölja hela behandlingsprogrammet via nätet. KBT-online är ett strukturerat och evidensbaserat behandlingsprogram som många kan ha stor nytta av, speciellt då man har behov av en mer flexibel behandlingplan.

För mer information ring oss på 0176-190 20